Aida Prima: Kaitsun saarnilattiat palasivat Euroopan ensiristeilyiltään

posted in: Uutisia | 0

AIDA Prima saapui satamaan ensimmäisiltä Euroopan risteilyiltään ja niin saapuivat Daybreak Oy:n puusepän Kai Laattalan saarnilattiatkin!

AIDA varustamon uusin loistoristeilijä AIDA Prima valmistui Nagasakin telakalla Japanissa huhtikuussa 2016 ja purjehti Suezin kanavan kautta Hampuriin, missä 13 vuotias saksalainen näyttelijä Emma Schweiger kastoi aluksen 7.5.2016.

Alus risteilee nyt Hampurista ja Rotterdamista käsin Euroopassa. Palattuaan neitsytristeilyltään alus on paraikaa matkalla Hampurista Southamptoniin. Laivan kulkua voi seurata täällä.

Mutta kysytäänpä Kaitsulta itseltään millainen tämä projekti oikein oli:

Valmistin laivan Spa ja Tepidarium alueille erikoislattiaelementtejä yhteistyössä Naval Interior Teamin (NIT) kanssa.

Valmistin kuvan (alla) saarnilattiat verstaallani valmiiksi, jonka jälkeen ne koekasattiin, tarkastettiin ja tarkistusmitattiin Turun satamassa.

Sen jälkeen pakkasin ne pitkän merikuljetuksen ja korkean kosteuden kestäviin pakkauksiin. NIT huolehti lattioiden asennuksesta Nagasakissa. Suorat lattiaosiot tehtiin paikan päällä ja vain nuo kaarevat elementit täällä Suomessa.

Työn haaste oli saada yli 10m pitkä sektoreista valmistettu kaari tarkalleen oikeaan muotoon. Sen piti sopia täsmälleen rajaraudoilla rajattuun paikkaansa eikä muotoa voi enää valmiina muuttaa.

Lisäksi puun kosteuden muutokset ”taivuttavat” kaarta joten puun kosteus piti säilyttää vakiona koko prosessin ajan.

Tilaaja oli tyytyväinen toteutukseen ja asennus sujui ongelmitta. Tilaajan edustaja kommentoi työtä näin:

”Teit osuutesi todella hyvin.”

Näin ollen vaativasta projektista jäi itsellenikin hyvä mieli :^)

 

Facebooklinkedin